Mos i græsplænen: Det kan virke som et håbløst projekt, men det er der råd for


Vi drømmer alle sammen om en grøn og frodig græsplæne uden mos.


Der er bare ikke ret mange af os, der elsker at slå græs og passe og pleje den. Det gør jeg derimod. Når jeg kommer hjem fra en hel dags arbejde, fortsætter jeg i min egen lille beskedne have på 1 hektar. Simpelthen fordi jeg nyder det. For mig er det ikke en sur pligt, men det forstår jeg godt, det kan være for nogen. Derfor holder jeg så meget af mit arbejde.

 

Det irriterende ved mos er, at det kommer igen, hvis vi ikke ændrer den måde, du plejer din plæne på. Min mission er at give dig en mosfri græsplæne, uden at du skal løfte en finger. At fjerne mos genererer en masse affald. Det tager jeg med mig, når jeg kører, så der er pænt og rent, efter jeg har været der. 

 

Du behøver ikke opgive kampen mod mosset. Jeg kan hjælpe dig, så du både får en plæne, der er flot at kigge på og lettere for dig at slå efterfølgende.


Jeg har base i Give, men bor du i Billund, Brande, Børkop, Egtved, Ejstrupholm, Give, Jelling, Nr. Snede, Tørring, Vejle og opland, kommer jeg gerne forbi dig.


Kontakt din lokale havemand i Vejle og omegn her, så skræddersyer jeg en løsning, der passer til dig.

 

Gødning af græsplæne med mos er langt mere effektivt end at finde riven frem hvert forår

… og brug den rette mængde kalk. Kalk og gødning er nemlig mossets værste fjende. For mosset kigger frem, når din plæne ikke trives - og dermed mangler vitaminer og mineraler. Vær opmærksom på, at din plæne har brug for mere gødning end kalk.

 

Du har med garanti set en græsplæne, hvor der lige er blevet fjernet mos. Det ligner noget, der er løgn. Og hvis du ikke gøder og kalker plænen rigtigt, skal du se på sådan en slagmark sommer efter sommer. Det gider de færreste. Derfor skal vi behandle årsagen bag mosset og ikke bare symptomerne.

 

Første gang kan en mekanisk fjernelse af mos være nødvendig (hvis det er meget slemt, kan det kræve et par sæsoner, før plænen begynder at blive grønnere og mere frodig med organisk gødning alene). Men det er, hvad du gør herefter, som afgør, hvilken plæne du står med året efter og året efter og … Det kan det være en stor hjælp at få min hjælp som fagmand. Så du ved, at din plæne får det, den har brug for, sæson efter sæson.

 

Du kan få et helt uforpligtende tilbud fra din lokale havemand i Vejle og omegn her.

 

Undgå mos i græsplænen med min opskrift


Hvis du hader at slå græs, tænker du sikkert tit: “Hvis bare den græsplæne ikke groede så hurtigt …” For jo hurtigere den gror, jo oftere skal den jo også slås. Og hvis du strækker den liiiige langt nok, kan du sikkert også kende synet af en græsplæne med kæmpe klumper af afklippet græs rundt omkring på plænen. Så er det næsten lettere bare at give op, udskyde græsslåningen og trække gardinerne for, ikke?

 

Men hvis du har udfordringer med mos i din græsplæne, bliver det bare værre, jo sjældnere du klipper græsset. Det samme gør det, hvis du klipper græsset meget kort, ikke fjerner afklippene fra plænen eller klipper med opsamler. For jo kortere du klipper dit græs, jo mindre rødder kan græsset etablere, og hvis rødderne ikke har det godt, så trives græsset dårligt. Og det er, når græsset har det dårligt, at der bliver plads til at både mos og ukrudt kan trives.

 

Hvis du mister pusten, forstår jeg dig godt. Det er en videnskab at holde en græsplæne grøn, frodig, tæt og ikke mindst mosfri.

 

Men det ironiske er, at hvis du gerne vil have en plæne, der er flot og nem, skal den passes og plejes. Og det er faktisk nemmere, end du tror.


Her er min opskrift:

Tips til en flottere græsplæne:


#1 Klip dit græs ofte og lidt af gangen

Din græsklipper kan langt nemmere gøre sit arbejde godt, hvis græsset ikke er for langt. Du får mindre afklip på græsplænen, græsset bliver mindre stresset, og derfor kan din plæne klare sig bedre mod mos og ukrudt. Kort sagt: Enten skal du selv klippe græsset som en robot, eller også kan du som mange andre anskaffe dig en robot, der kan klare arbejdet for dig.

 

#2 Giv din plæne den rette næring

Du kender nok den med isbjerget … Du kan kun se toppen. Sådan er det næsten også med græs. Det betyder, at du skal sørge for, at der er styr på græsplænen under overfladen, før du virkelig vil kunne nyde resultatet.

 

Sørg for, at din græsplæne har de helt rigtige forudsætninger for at klare sig godt. Det betyder den rette gødning og kalk (i de helt rigtige mængder).

 

#3 Pas på skyggen

Hvis du har mange buske og træer i din have, så er de faktisk også en vigtig del af kampen mod mos. Hvis du sørger for, at de er beskåret, kan der nemlig komme lys og luft til plænen. Mos derimod kan godt lide skygge - så det bør vi så vidt muligt undgå.

 

#4 Trim kanterne

Kanterne er den sidste finish. Som hovedregel plejer jeg at sige, at du mindst hver anden gang, du klipper græs, bør trimme kanterne. Så kommer dit hårde arbejde virkelig til sin ret. Kanterne er prikken over i’et i min verden.


  Hvis du nu efter at have læst min opskrift tænker: “Ja, Freddy, det lyder jo alt sammen meget godt. Men jeg har hverken tiden eller lysten til at passe min plæne så meget.” Så bare rolig, det er præcist det her, jeg hjælper mine kunder med.


  Du kan kontakte din lokale havemand i Vejle og omegn og få et uforpligtende tilbud lige her.


  Slip for mos i din græsplæne


  Når jeg har været forbi dig, lover jeg dig, at du aldrig mere vil tænke, at “græsset er grønnere på den anden side af hækken”. Din plæne kommer til at løbe med opmærksomheden i kvarteret. Du får en græsplæne, som du kan samle familien på, og som du bliver i godt humør af at kigge på fremfor en plæne, der giver dig dårlig samvittighed.

   

  Min fornemmeste opgave er at hjælpe dig med at få dit græs til at trives igen og klare sig bedre mod sygdomme, mos og ukrudt. Hvis du gerne vil se resultater her og nu, kan jeg fjerne dit mos mekanisk. Det giver din plæne en ny start med gødning, nye græsfrø, topdress samt efterårsgødning. Det er en komplet behandling, som både gør din plæne flottere, men som også får haven som helhed til at fremstå til UG.

   

  Du kan også booke mig til at tage hånd om hele haven med havehjælp med organisk gødning. Og hvis du er i tvivl om, hvilken løsning, der er den rette for dig, er du også altid velkommen til at kontakte din lokale havemand i Vejle og omegn her.


  Her kan du også høre mere om muligheden for en serviceaftale. Så kommer jeg igen år efter år og passer godt på din græsplæne, uden at du skal tænke over det. Du kan naturligvis opsige aftalen, når du vil.

   

  Du kan få et overblik over priser m.m. herunder:

   Forårs behandling

   Mekanisk fjernelse af mos og gødning.


   Indhold:


   1) Vertikalskæring og fjernelse af affald.


   2) Levering og udlægning af langtidsvirkende specialgødning.


   3) Levering og udlægning af sommergødning.


   INGEN BRUG AF KEMIKALIER


   Pris fra 16 kr. pr. kvm.


   Evt. tillæg:

   Ved vanskelige adgangsforhold, extreme mængder mos, mm. Forbehold for priser på topdress (din leverings adresse).

   Efterårs behandling

   Topdress, nye græsfrø og gødning.


   Indhold:


   1) Eftersåning med optimal græsfrøblanding af høj kvalitet.


   2) Levering og udlægning af topdress.


   3) Levering og udlægning af efterårs specialgødning.


   INGEN BRUG AF KEMIKALIER


   Pris fra 16 kr. pr. kvm.


   Evt. tillæg:

   Ved vanskelige adgangsforhold, extreme mængder mos, mm. Forbehold for priser på topdress (din leverings adresse).

   Topdressing & græsplæne: Giv din plæne det bedste udgangspunkt efter mosbekæmpelse


   Topdress er fin harpet muld - en blanding af sand og kompost - som jeg lægger ud på græsset efter at have fjernet mos fra din græsplæne. Det giver god kontakt mellem jorden og de nye græsfrø. På den måde sikrer vi en god fremspiring. Topdress sikrer også, at jorden får struktur og ny næring. Topdress jævner en lille smule, men er ikke en opretning af plænen.


   Kort sagt: Topdress er prikken over i’et, når vi er færdige med din plæne. Og også en rigtig god løsning, hvis du selv har fjernet mos og vil sikre dig, at dit hårde arbejde ikke er forgæves. Topdress kan gøres forår og efterår, men eftersåning af græsfrø anbefales om efteråret.

    

   Derfor kan du også købe topdress uden mosbekæmpelse hos mig. Du kan kontakte din lokale havemand i Vejle og omegn her, så finder vi ud af det.

    nem-haveservice-efter
    nem-haveservice-efter
    nem-haveservice-foer
    nem-haveservice-foer